
De rotsmuurtjes voegen met gekleurde cement
Met pigment een zalmroze kleur aan het muurtje geven
Kort & bondig
In deze aflevering ga ik de muurtjes met gekleurde cement afvoegen. Daarmee hoop ik een warm zomerse uitstraling aan de muurtjes te geven!
Deze aflevering is onderdeel van het project
Een drietal mini vijvers met rots muurtjes makenAlle afleveringen bij dit project (tot dusverre)
Direct bekijken
Met pigment een zalmroze kleur aan het muurtje geven
De drie rotsmuurtjes bij de mini vijvers zijn bijna gereed. Voordat ik echter kan beginnen met het plaatsen van de mini vijvers, wil ik eerst nog een zomers tintje aan de muurtjes geven én ervoor zorgen dat de rotsen lekker stevig in de constructie opgesloten worden.
Het metselwerk was een aardig delicaat klusje, met name omdat de rotsen zo grillig gevormd zijn. Tijdens het metselen kon een steen makkelijk schuin naar beneden schuiven en met wat pech zou dan het hele muurtje kunnen instorten. Gelukkig is dat metselen goed verlopen, maar ik wil toch nog aan de slag met de stevigheid van het muurtje!
Om te zorgen dat de rotsen namelijk echt goed en stevig met elkaar verbonden raken en ik geen last ga krijgen scheuren door bijvoorbeeld opvriezen, vul ik alle kieren en ruimtes tussen de rotsen op met zogenaamde voegspecie. De voegspecie die ik voor deze rotsen gebruik, is hetzelfde als de cement waarmee ik metsel, echter maak ik deze wat minder vochtig.
Het voegklusje biedt meteen een uitgelezen kans om extra kleur aan het muurtje te geven!
Het effect van warme zomeravonden met een zalmroze pigment
Ik kies voor een witte cementsoort die ik vervolgens kleur met een zalmroze pigment. De kleur die zo ontstaat zou je kunnen vergelijken met de kleur die het zonlicht van nature al op een mooie zomeravond creëert.

Met behulp van spateltjes en een kleine metseltroffel vul ik alle kieren en gaten met de gekleurde cementspecie.
Met wat spateltjes weet ik de cementspecie tussen alle kieren en poriën te wringen. Door de cement niet te vochtig te maken, kan ik overtollig cement weer eenvoudig met een borsteltje verwijderen. Je besmeurt dan namelijk de rotsen veel minder snel dan wanneer je de specie te nat maakt.

En zo ziet het muurtje er na afloop uit. De electrakabels die je op de afbeeldingen ziet, leiden naar stopcontacten waar ik mijn waterpompjes op kan aansluiten.

Na het opdrogen van de cementspecie en na verloop van tijd zal de kleur altijd wat lichter worden. Daarom gebruik ik altijd wat extra pigment in de cementmix.
De muurtjes zijn nu gereed.
Daarmee kan ik beginnen aan het plaatsen van de drie mini vijvers!
Deze aflevering is onderdeel van het project
Een drietal mini vijvers met rots muurtjes makenAlle afleveringen bij dit project (tot dusverre)
Ik hoop dat je geniet van deze project-serie en misschien zelfs geïnspireerd bent geraakt door een idee waarmee je eigen tuin nog sprookjesachtiger kunt maken. Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen creatie en het uiteindelijke resultaat! Laat daarom gerust jouw ervaring of indruk hierover achter door een reactie te plaatsen.
Misschien vind je het leuk om deze aflevering te delen of wil je me wat vragen.
Misschien vind je het leuk om deze aflevering te delen of wil je me wat vragen.
98
Reacties